Banane se mogu jesti svježe, pripremati u kolačima i različitim jelima, ali mogu se i ispeći. Donosimo vam recept za pečene banane.
Sastojci potrebni za pripremu pečenih banana:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 4 čvrste banane, oguljene i prepolovljene po dužini
- ¼ šalice javorovog sirupa (po izboru)
- žlica mljevenog cimeta
- komad svježeg đumbira, naribanog
- 1 ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
Upute za pripremu pečenih banana:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. U lim za pečenje rasporedite polovice banane. Prelijte banane javorovim sirupom, cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem. Pokrijte posudu aluminijskom folijom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pecite u zagrijanoj pećnici dok se ne zagrije, 10 do 15 minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa