Paprikaš od divljači nije zahtjevan za pripremu, a meso divljači je izuzetno mekano i ukusno. Osim mesa, u paprikaš je potrebno dodati svježeg povrća koje dodatno obogaćuje okus ovog paprikaša od divljači. Pratite recept i pripremite ukusan paprikaš od divljači.
Sastojci potrebni za pripremu recepta za paprikaš od divljači:
- 1 kg divljači, narezane na kockice
- maslinovo ulice
- 20 dkg krumpira narezanog na kockice
- 2 mrkve narezane na kockice
- 2 celera narezana na kockice
- 2 mljevena režnja češnjaka
- sol i mljeveni crni papar
- temeljac od divljači
- 5 dkg rajčica
- začini prema želji
Paprikaš od divljači priprema:
Najprije narežite divljač na komade veličine zalogaja. Zatim dodajte maslinovo ulje u veliki lonac i zagrijte na srednje jakoj vatri. Kad ulje postane vruće, ostavite divljač da se pirja 5-7 minuta ili dok rubovi ne počnu rumeniti. Izvadite divljač iz lonca i ostavite sa strane.
Recept za paprikaš od divljači zahtjeva mnogo povrća, te ga je potrebno pripremiti. Smanjite vatru na srednju i dodajte krumpir, mrkvu, celer i luk. Ostavite povrće da se pirja oko 8-10 minuta, odnosno dok ne počne omekšavati. Zatim među povrće za paprikaš od divljači dodajte češnjak, začinsko bilje, sol i papar te kuhajte još jednu minutu prije nego dodate rajčice i juhu. Međutim, recept za paprikaš od divljači još nije gotov.
U lonac vratite meso divljači. Dobro promiješajte i stavite varivo da zavrije. Kad paprikaš od divljači zavrije, smanjite vatru na najmanju, pokrijte lonac poklopcem i ostavite da se paprikaš od divljači kuha 1-2 sata dok divljač ne omekša. Paprikaš od divljači je gotov i spreman je za posluživanje.