Desert /

Recept za najbolji mramorni kuglof koji će vas oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Mramorni kolač idealan je za one željne izazova u kuhinji. Kako pripremiti najbolji mramorni kolač?

28.3.2023.
16:00
Pixabay
VOYO logo

Iako se možda priprema čini komplicirana, mramorni kolač će vas zasigurno oduševiti.

Sastojci za mramorni kuglof:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g maslaca, sobne temperature
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice kakaa

Za najbolji mramorni kolač zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za kuglof tako da ga premažete maslacem i brašnom.

U velikoj zdjeli promiješajte maslac sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaja jedno po jedno, miksajući nakon svakog dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte i vanilin šećer i miješajte dok se ne sjedini s ostatkom smjese. Ubacite i brašno, prašak za pecivo, te mlijeko, i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

U drugoj posudi, pomiješajte dvije žlice kakaa s malo vode, dok ne dobijete glatku pastu. Uzmite trećinu smjese od vanilije i dodajte u smjesu s kakaom. Sve zajedno dobro izmiješajte.

Ulijte polovicu smjese od vanilije u kalup za mramorni kolač, zatim dodajte smjesu s kakaom, i preostalu smjesu od vanilije. Koristite vilicu ili nož kako biste napravili kružne pokrete po smjesi, kako biste dobili efekt mramornog uzorka.

Najbolji mramorni kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40-45 minuta. Izvadite mramorni kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu 10-15 minuta prije nego ga izvadite i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo