Najbolji čokoladni liker je izvanredno zadovoljstvo za sva osjetila. Od vizualno primamljive boje i teksture pa sve do nenadmašnog okusa, ova slatka tekućina kombinira najbolje atribute čokolade i likera kako bi stvorila jedinstvenu poslasticu koja oduševljava ljubitelje čokolade i alkoholnih pića diljem svijeta. Kako ne biste previše morali razbijati glavu pitanjima vezanim uz kakvu vrstu čokoladu da koristite ili kakve sve arome možete dodate, mi smo za vas pripremili recept za najbolji čokoladni liker.
Za pripremu najboljeg čokoladnog likera potrebno vam je:
- 1 litra mlijeka
- 300 g kvalitetne tamne čokolade za kuhanje
- 600 g šećera
- 3 vanilin šećera
- 3 dcl kvalitetnog ruma
Najbolji čokoladni liker priprema:
U lonac sa debelim dnom stavite mlijeko, šećer i vanilin šećer te stavite na laganu vatru da zakuha i da se sav šećer rastopi. Ako vam se za vrijeme kuhanja stvara pjena, uklanjajte ju žlicom. U međuvremenu, čokoladu isjeckajte na malene komadiće, a kada mlijeko zakipi, u lonac dodajte isjeckanu čokoladu. Lonac maknite s vatre, a zatim pjenjačom sve dobro izmiješajte. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete ujednačenu, dobro sjedinjenu masu. Na jedno vrijeme zaboravite vaš lonac sa smjesom te ga ostavite da se ohladi, a kasnije u ohlađenu smjesu umiješajte rum.
Liker procijedite kroz gusto cijedilo ili kroz gazu pa ga ulijte u sterilizirane boce. Boce nemojte napuniti do samoga vrha zato što liker stajanjem dobije na gustoći i volumenu. Boce s likerom svakako skladištite u hladnjaku. Uživajte odgovorno u najboljem čokoladnom likeru!