Lollipops se kod nas nazivaju i lizalice, a najbolji dio izrade vlastitih lizalica je to što ih možete potpuno prilagoditi. Kada pripremate svoj recept za lollipops možete odabrati svoje omiljene okuse i stvorite kombinacije koje se sviđaju vama, vašoj obitelji i prijateljima.
Sastojci potrebni da pripremite domaći recept za lollipops su:
- 1 šalica šećera
- 1/2 šalice svijetlog kukuruznog sirupa
- 1/4 šalice vode
- 1 1/2 žličice ekstrakta po želji, poput vanilije, mente, cimeta, kokosa itd.
- Boja za hranu
Kada pripremate domaći recept za lollipops, potrebno je imati kalupe za lizalice. Pripremite svoje kalupe za lizalice tako da ih lagano poprskate neljepljivim sprejom za kuhanje. Papirnatim ubrusom prebrišite unutrašnjost tako da ostane samo najtanji sloj ulja. U kalupe umetnite štapiće za lizalice.
Pomiješajte šećer, kukuruzni sirup i vodu u srednje velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se šećer ne otopi. Nakon što šećer zavrije, umetnite termometar za slatkiše. Ostavite smjesu da kuha bez miješanja dok lizalica ne dosegne 150°C. Ovo se zove faza tvrdog pucanja. Uklonite lonac s vatre i ostavite lizalicee da odstoje dok mjehurići potpuno ne nestanu. Umiješajte ekstrakt po izboru i po želji prehrambenu boju. Žlicom stavljajte smjesu za lizalice u kalup za lizalice, pazeći da pokrijete poleđinu štapića. Ovaj recept za lollipops već je gotov. Lollipops ohladite i izvadite kada se stvrdnu, otprilike 10 minuta.