Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Svijet likera /

Sjajan recept za liker od crnog vina koji će vas ugrijati ovih blagdana

Dobili ste veću količinu domaćeg crnog vina i tražite recept kako ga iskoristili? Donosimo recept za liker od crnog vina koji će oduševiti vaše prijatelje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

U ovo predblagdansko vrijeme prisjećate se mirisa koji su se širili kuhinjom vaše bake koja je pripremala razne likere koje je poklanjala prijateljima i rođacima. Htjeli biste taj čarobni ugođaj i tradiciju prenijeti na svoje najmilije, te tražite recept za liker od crnog vina.

Nikada niste sami spremali domaći liker od crnog vina pa se bojite da ne upropastite sjajno domaće vino? Više ne morate strahovati zato što vam u nastavku donosimo jednostavan recept za liker od crnog vina s kojim ne možete pogriješiti. Slijedite naše upute i bez teškoća ćete spremiti vrhunski domaći liker.

Recept za liker od crnog vina:

1,5 litara crnog vina

800 – 1000 grama šećera (ovisi o kiselosti vina)

0,5 litara alkohola, votke ili konjaka

2 klinčića

Pomiješajte vino, šećer i klinčić te stavite na vatru. Kada zakuha, smanjite vatru i odstranite pjenicu s vrha. Kuhajte dok se ne reducira na gustoću likera (15 do 20 minuta). Potom ohladite i dodajte alkohol prema vašem ukusu. Nemojte stavljati rakiju i jake začine jer će se izgubiti prirodni miris vina.

Ohlađenim napitkom napunite čiste staklene boce i dobro zatvorite originalnim čepom ili celofanom namočenim u alkohol (dobro ga zategnite preko grla boce te vežite čvrstim koncem). Liker čuvajte na tamnom i hladnom mjestu i pustite ga da odleži neko vrijeme prije konzumacije.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike