Dizano tijesto /

Recept za mekane domaće kroasane

Image

Domaći kroasani su najbolji kroasani. Donosimo vam recept za pripremu domaćih kroasana.

28.11.2021.
11:19
VOYO logo

Kako napraviti domaće kroasane? Postoje brojni recepti za izradu kroasana, donosimo vam recept za izradu mekanih i sočnih domaćih kroasana.

Za izradu kroasana potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 dcl mlijeka
  • kvasac
  • 40 dkg glatkog brašna
  • 40 dkg oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • dvije žličice šećera
  • mlijeko
  • margarina

Recept za kroasane:

Zagrijte mlijeko i u njemu razmrvite jedan kvasac i dodajte žličicu šećera. Pustite da se kvas diže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli pomiješajte 40 dkg mekog brašna i 40 dkg oštrog brašna. Stavite prstohvat soli te još dvije žličice šećera. Rastopite margarin te dodajte i njega u smjesu.

Dodajte kvasac i zamijesiti glatko tijesto. Po potrebi dodajte još mlakog mlijeka. Zamijesite tijesto i stavite ga na toplo oko sat vremena.

Kada se tijesto diglo podijelite ga na nekoliko dijelova i razvaljajte u krug. Krug podijelite na trokutiće jednake veličine i prema želji dodajte punjenje i zarolajte.

Pećnicu postavite na 180 stupnjeva Celzijevih i pecite 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo