Recept za kokošju juhu nije jednostavan, a što ćete ju više puta napraviti, ona će svaki puta biti bolja. Nije laž kad kažu da naši stari imaju najbolji recept za kokošju juhu, no ako pitate bake ili prabake u čemu je tajna, reći će da u svemu. Da bi kokošja juha ispala dobra, morate paziti na sve, na odabir kokoši koja bi trebala biti domaća, na odabir povrća, ali i na odabir lonca.
Za recept za kokošju juhu važni su sastojci:
- 1 kokoš
- mrkva
- grašak
- krumpir
- manji luk
- celer
- svježi peršin
- voda
- sol, vegeta, papar
Recept za kokošju juhu ima i postupak koji je potrebno slijediti:
U veliki, dovoljno duboki lonac stavite kokoš i narezano povrće. Stavite vodu i poklopite do vrenja. Maknite poklopac minutu prije vrenja da ne bi došlo do zamućivanja juhe. Kada juha zavri, dodajte začine te vratite poklopac, ali tako da ostane otkriven. Recept za kokošju juhu nalaže da se ona kuha 2 sata na laganoj vatri uz povremeno miješanje i dolijevanje nove vode.