Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizana tijesta /

Domaće svježe kiflice najbolje su kiflice - recept i priprema

Domaće kiflice su najbolje kiflice. Pratite recept i pripremite najbolje domaće kiflice.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kiflice su vrlo jednostavne za pripremu, a ujedno i jednako ukusne. Postoje različiti recepti za pripremu kiflica. Donosimo provjereni i jednostavan recept za pripremu ukusnih kiflica.

Sastojci za recept za kiflice:

40 dkg brašna

260 ml mlijeka

20 dkg maslaca

4 žlice šećera

¼ žličice soli

suhi kvasac

Priprema recepta za kiflice:

Otopite mlijeko, šećer i kvasac. Dodajte sol u brašno.

Pomiješajte mokre i suhe sastojke. Pokrijte tijesto za kiflice plastičnom folijom i ostavite da se diže oko 2 sata, dok se tijesto ne udvostruči.

Nakon dizanja tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki dio tijesta razvaljajte u oblik diska promjera otprilike 16-18 cm, a debljine ne više od 2 mm. Stavite maslac na svaki disk.

Stavite disk na plastičnu foliju i ponovite isti postupak za sljedeći komad te ih složite preko prethodnog diska i nastavite isto s ostatkom podijeljenih dijelova tijesta.

Kako je maslac sada jako mekan, trebamo ih zamrznuti na 30-35 minuta; kako maslac ne bi bio jako mekan i bio bi podatan te bi nam bilo lako raditi s tijestom.

Razvaljajte ih u dugačak pravokutni list. Uz pomoć noža ili rezača za pizzu narežite ih na manje trokute.

Oblikujte ih u kiflice. Premažite kiflice smjesom od jaja, i pecite ih u pećnici na 190C 20 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike