Kiflice su vrlo jednostavne za pripremu, a ujedno i jednako ukusne. Postoje različiti recepti za pripremu kiflica. Donosimo provjereni i jednostavan recept za pripremu ukusnih kiflica.
Sastojci za recept za kiflice:
- 40 dkg brašna
- 260 ml mlijeka
- 20 dkg maslaca
- 4 žlice šećera
- ¼ žličice soli
- suhi kvasac
Priprema recepta za kiflice:
Otopite mlijeko, šećer i kvasac. Dodajte sol u brašno.
Pomiješajte mokre i suhe sastojke. Pokrijte tijesto za kiflice plastičnom folijom i ostavite da se diže oko 2 sata, dok se tijesto ne udvostruči.
Nakon dizanja tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki dio tijesta razvaljajte u oblik diska promjera otprilike 16-18 cm, a debljine ne više od 2 mm. Stavite maslac na svaki disk.
Stavite disk na plastičnu foliju i ponovite isti postupak za sljedeći komad te ih složite preko prethodnog diska i nastavite isto s ostatkom podijeljenih dijelova tijesta.
Kako je maslac sada jako mekan, trebamo ih zamrznuti na 30-35 minuta; kako maslac ne bi bio jako mekan i bio bi podatan te bi nam bilo lako raditi s tijestom.
Razvaljajte ih u dugačak pravokutni list. Uz pomoć noža ili rezača za pizzu narežite ih na manje trokute.
Oblikujte ih u kiflice. Premažite kiflice smjesom od jaja, i pecite ih u pećnici na 190C 20 minuta.