Domaća pita od tikvica je jednostavan i ukusan recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i osvježavajućim okusom. Domaća pita od tikvica obogaćena je tikvicama, sirom i malo svježeg bosiljka.
Sastojci:
- 500 g naribanih tikvica
- 1 mali luk, nasjeckan
- 120 g brašna
- 120 g ribanog sira
- 3 jaja
- 30 ml biljnog ulja
- 4 žlice ribanog parmezana
- 2 žličice nasjeckanog svježeg bosiljka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- pola žličice svježe mljevenog crnog papra
Kako se priprema domaća pita od tikvica?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte sve sastojke u velikoj zdjeli, uz 1 žlicu parmezana. Žlicom stavljajte smjesu od tikvica u okrugli stakleni tanjur za pitu od 25 cm ili metalni kalup za pitu koji je premazan sprejom za kuhanje povrća. Pecite 45 do 50 minuta ili dok ne porumene. Pospite odvojenim parmezanom. Ohladite 10 do 15 minuta prije rezanja.