Kuharica /

Recept za kako se radi jednostavna i ukusna domaća pita od tikvica

Image
Foto: Pixabay

Sočne i svježe tikvice su glavna zvijezda domaće pite od tikvica, a hrskavo tijesto savršeno se uklapa u njihovu glatkoću. Otkrijte kako se priprema domaća pita od tikvica.

15.8.2023.
15:30
Pixabay
VOYO logo

Domaća pita od tikvica je jednostavan i ukusan recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i osvježavajućim okusom. Domaća pita od tikvica obogaćena je tikvicama, sirom i malo svježeg bosiljka.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g naribanih tikvica
  • 1 mali luk, nasjeckan
  • 120 g brašna
  • 120 g ribanog sira
  • 3 jaja
  • 30 ml biljnog ulja
  • 4 žlice ribanog parmezana
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • pola žličice svježe mljevenog crnog papra

Kako se priprema domaća pita od tikvica?

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte sve sastojke u velikoj zdjeli, uz 1 žlicu parmezana. Žlicom stavljajte smjesu od tikvica u okrugli stakleni tanjur za pitu od 25 cm ili metalni kalup za pitu koji je premazan sprejom za kuhanje povrća. Pecite 45 do 50 minuta ili dok ne porumene. Pospite odvojenim parmezanom. Ohladite 10 do 15 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo