Proteinski kruh najbolji je kada je svježi i domaći. Postoje različiti recepti za pripremu proteinskog kruha, donosimo jednostavan i brz recept kako pripremiti domaći proteinski kruh.
Sastojci za proteinski kruh:
- 25 dkg zobenih pahuljica
- 6 dkg proteina sirutke - okus prema želji
- 3/4 žličice sode bikarbone
- 2 dcl bademovog mlijeka
- 1 1/2 žlica jabučnog octa
- 2 žlice Chia sjemenki
Recept za proteinski kruh:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
U blenderu sameljite 12 dkg zobi kako biste dobili brašno. Pomiješajte zobeno brašno zajedno sa zobi, sodom bikarbonom, sirutkom i chia sjemenkama.
Pomiješajte bademovo mlijeko s jabučnim octom i ulijte u suhu smjesu. Napravite glatko tijesto i prebacite ga u lim za pečenje.
Neka tijesto odmori oko pola sata u limu za pečenje prije nego što ga stavite u pećnicu. Pecite proteinski kruh oko 40 minuta.
Ovo je jednostavan recept za proteinski kruh.