Nepečeni kolač od jabuka i keksa odlično odgovara uz jesensku popodnevnu kavu. Evo recepta za nepečeni kolač od jabuka i keksa!
Nepečeni kolač od jabuka i keksa recept:
- 500 g petit keksa
- 1 kg jabuka
- 200 g šećera
- 2 pudinga
- 500 ml vode
- žličica cimeta
- šlag
Jabuke ogulite i naribajte. Slijedeći korak je da jabuke stavite kuhati u zaslađenu vodu i pustite ih tako 15 minuta. Prah za puding umutite sa malo vode koristeći pjenjaču kako bi izbjegli grudice pudinga u nadjevu. Poslije proteklih 15 minuta, ulijte puding u kremu i kuhajte. Kuhanje kreme je gotovo nakon što se puding zgusne na svoju uobičajenu strukturu. Na završetku kuhanja dodajte cimet i po želji vanilin šećer.
Pola skuhanog nadjeva, rasporedite po petit keksima koje ste posložili po protvanju. Na nadjev ponovno redajte red keksi, a zatim ponovno nadjev. Na drugi dio nadjeva ponovno redajte kekse te na njega stavite umućeni šlag. Šlag možete posipati sa mrvicama čokolade, cimetom ili mljevenim orasima.