Ovaj recept je bogat izvor vitamina i minerala, te je idealan za sve koji žele uživati u ukusnom i slasnom umaku od tikvica. Najbolja stvar u vezi ovog recepta za veganski umak od tikvica je to što možete korigirati sastojke kako bi recept bio po vašem ukusu. Pogledajte kako se priprema veganski umak od tikvica.
Za ovaj recept, potrebno vam je:
- 500 grama tikvica
- 2 češnja češnjaka
- 40 ml maslinovog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 100 ml bademovog mlijeka
- 40 g nasjeckanog peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Prvo, ogulite tikvice i narežite ih na kockice. Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje, a zatim dodajte narezane tikvice i češnjak. Pirjajte tikvice dok ne omekšaju. Zatim ih prebacite u blender i dodajte sok od limuna, bademovo mlijeko, peršin, sol i papar. Blendajte dok ne dobijete kremasti umak.
Ovaj veganski umak od tikvica možete poslužiti uz različite priloge poput riže, quinoe, tjestenine ili povrća. Isto tako, možete ga koristiti kao umak za tortilje ili kao namaz za kruh.