Pita od borovnica može se raditi od gotovih kora ili sami možete napraviti prhko tijesto za pitu. Recept za prhko tijesto za pitu od borovnica pronađite OVDJE. Uz tijesto za pitu vam je potrebam nadjev od borovnica i premaz. Kako se radi pita od borovnica donosi naš recept.
Nadjev za pitu od borovnica:
- 2kg borovnica
- 1 žlica soka od limuna
- 30g brašna
- 100g šećera
- 1 žlica cimeta
Kako se radi pita od borovnica:
Za nadjev za pitu od borovnice. U posudu ubacite borovnice, sok od limuna, brašno, šećer i cimet. Lagano miješajte sve dok sve borovnice nisu prekrivene sa malo šećera i brašna.
Ravnomjerno raširite nadjev po tijestu, te ga potom poklopite sa drugim „listom“ tijesta tako da prekrije sve borovnice. Rubove spojite pritiskom prstiju.
U malu posudu pomiješajte 1 jaje i 30ml mlijeka za premaz od pite. Potom premažite cijelu pitu s njim. Pecite 20 minuta na 220 stupnjeva celzijevih. Potom smanjite na 200 stupnjeva celzijevih i pecite 30 do 40 minuta ili dok sokovi ne krenu izlaziti van.
Pita od borovnica najbolja je kada se dobro ohladi.