Prhko tijesto jedna je od najjednostavnijih i najzadovoljnijih vrsta peciva za pripremu kod kuće. Otkrit ćemo vam tajne recepta za prhko tijesto.
Prhko tijesto sastojci:
- 125 g maslaca
- 250g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 1 žlica vode
Recept za prhko tijesto:
Stavite brašno i sol u posudu. Maslac narežite na kockice i dodajte u zdjelu. Pomiješajte maslac i brašno dok smjesa ne nalikuje finim krušnim mrvicama.
Dodajte žlicu hladne vode u smjesu i polako sjedinite tijesto prstima. Nakon što se tijesto tek počelo oblikovati u kuglu, okrenite ga na radnu površinu i lagano promijesite kako biste oblikovali tijesto. Nemojte dodavati previše vode. Kada ste napravili glatko tijesto zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite na pola sata u hladnjak.
Nakon pola sata krenite s pripremom tijesta za pečenje. Optimalno vrijeme pečenja prhkog tijesta je oko 20-ak minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.