Korabica se često koristi u mediteranskoj kuhinji. S obzirom da je jako slana često se priprema kuhanjem kako bi se smanjila slanost. Pogledajte kako se priprema rižoto od korabice i uživajte u tom kremastom jelu.
Sastojci za rižoto od korabice:
- 400 grama korabice
- 1 ljutika
- 2 žlice maslaca
- 300 grama riže
- 200 mililitara suhog bijelog vina
- 750 mililitara juha od povrća
- 40 grama svježe ribanog parmezana
- 30 grama svježeg češnjaka
- sol
- svježe mljevene paprike
Kako se priprema rižoto od korabice?
Za rižoto od korabice ogulite i sitno narežite glavicu korabice na kockice. Nasjeckajte zelje i ostavite sa strane. Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku. Zagrijte 1 žlicu maslaca dok ne postane pjenast u loncu. Korabicu i ljutiku kratko propirjajte s rižom. Dodajte vino u lonac, dovedite ga do vrenja na srednjoj vatri uz miješanje.
Ulijte toliko juhe da samo prekrije rižu. Kuhajte na laganoj vatri dok riža ne upije juhu, često miješajući. Nastavite dodavati juhu i kuhajte dok tekućina ne upije, dok riža ne postane al dente. Umiješajte ostatak maslaca, zelenu korabicu i parmezan. Na kraju umiješajte češnjevku. Rižoto od korabice posolite i popaprite, složite na zagrijane tanjure i poslužite.