Ideja za rižoto /

Recept kako se radi ukusan rižoto od korabice

Image

Rižoto od korabice je prefinjeno jelo koje se može poslužiti kao glavno jelo ili kao prilog uz ribu ili morske plodove. Uživajte u bogatim okusima mora i kremaste teksture riže u ovom ukusnom rižotu.

1.7.2023.
12:26
VOYO logo

Korabica se često koristi u mediteranskoj kuhinji. S obzirom da je jako slana često se priprema kuhanjem kako bi se smanjila slanost. Pogledajte kako se priprema rižoto od korabice i uživajte u tom kremastom jelu.

Sastojci za rižoto od korabice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 grama korabice
  • 1 ljutika
  • 2 žlice maslaca
  • 300 grama riže
  • 200 mililitara suhog bijelog vina
  • 750 mililitara juha od povrća
  • 40 grama svježe ribanog parmezana
  • 30 grama svježeg češnjaka
  • sol
  • svježe mljevene paprike

Kako se priprema rižoto od korabice?

Za rižoto od korabice ogulite i sitno narežite glavicu korabice na kockice. Nasjeckajte zelje i ostavite sa strane. Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku. Zagrijte 1 žlicu maslaca dok ne postane pjenast u loncu. Korabicu i ljutiku kratko propirjajte s rižom. Dodajte vino u lonac, dovedite ga do vrenja na srednjoj vatri uz miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte toliko juhe da samo prekrije rižu. Kuhajte na laganoj vatri dok riža ne upije juhu, često miješajući. Nastavite dodavati juhu i kuhajte dok tekućina ne upije, dok riža ne postane al dente. Umiješajte ostatak maslaca, zelenu korabicu i parmezan. Na kraju umiješajte češnjevku. Rižoto od korabice posolite i popaprite, složite na zagrijane tanjure i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo