Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Recept kako se radi ukusan paprikaš bez mesa

Paprikaš bez mesa donosi obilje okusa i hranjivih sastojaka iz različitih vrsta povrća. Kako pripremiti paprikaš bez mesa?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Paprikaš bez mesa je ukusna opcija za sve koji preferiraju biljne obroke ili žele uživati u raznolikosti okusa.

Sastojci:

2 veća krumpira

1 luk

1 crvena paprika

1 žuta paprika

2 mrkve

2 češnja češnjaka

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica crvene paprike u prahu

1/2 žličice dimljene paprike

1/2 žličice sušenog origana

Sol i papar po ukusu

4 šalice povrtnog temeljca

Svježi peršin za posipanje

U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj temperaturi, kada se odlučite za pripremu paprikaša bez mesa.

Nikako nemojte zaboraviti dodati sitno nasjeckani luk. Dinstajte ga uobičajeno, miješajući kuhačom, dok ne dobije zlatnožutu boju.

U sljedećem koraku ubacite narezane krumpire, paprike, mrkve i češnjak te kratko dinstajte dok povrće ne omekša.

Posipajte crvenu papriku u prahu, dimljenu papriku (ako koristite) te sušeni origano. Začinite solju i paprom po ukusu.

U paprikaš bez mesa ulijte povrtni temeljac i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte paprikaš dok krumpiri ne postanu mekani, a okusi se u potpunosti sjedine.

Poslužite paprikaš bez mesa ukrašen svježim nasjeckanim peršinom ili nekim drugim oku ugodnim začinskim biljem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike