Gusti pileći paprikaš je upravo ono što pomislite kada netko kaže bakina kuhinja. Pripremite gusti pileći paprikaš još danas i uživajte u finim okusima djetinjstva.
Sastojci:
- 600 g pilećih bataka, bez kostiju i kože, izrezanih na komade
- 30 ml ulja avokada, podijeljeno
- 3 srednje mrkve, oguljene i narezane
- 1 srednji slatki luk, izrezan
- 6 češnjeva češnjaka, nasjeckanih
- 1 l pileće juhe ili temeljca, podijeljeno
- 30 ml brašna
- 1 osušeni list lovora
- 350 g malih bijelih krumpira, očišćenih i narezanih na četvrtine
- malo svježe nasjeckanog peršina
- Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
Kako se priprema gusti pileći paprikaš?
U velikom loncu zagrijte 15 ml ulja avokada na srednjoj vatri. Dodajte pileće komade i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi. Maknite pileće komade iz lonca i stavite ih na stranu.
Dodajte preostalih 15 ml ulja u lonac. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite još minutu dok ne zamiriše.
Pospite višenamjensko brašno preko luka i češnjaka. Dobro promiješajte kako biste stvorili svjetlucavu smjesu. Postepeno ulijevajte 1 litru pileće juhe ili temeljca uz stalno miješanje kako biste dobili glatku smjesu.
Vratite pržene pileće komade u lonac. Dodajte narezane mrkve i lovorov list. Pustite da smjesa proključa, smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka 15-20 minuta.
Dodajte narezane krumpire i preostalih 250 ml pileće juhe ili temeljca. Nastavite kuhati dok krumpiri ne omekšaju, još 15-20 minuta. Provjerite začine i prilagodite sol i papar prema ukusu.
Prije posluživanja, pospite svježe nasjeckanim peršinom. Poslužite gusti pileći gulaš topao, uz svježe pečeni kruh, palentu ili tjesteninu.