Jela s bundevom /

Recept kako se radi domaći kruh od bundeve

Image
Foto: Pixabay

Od bundeve možete napraviti i ukusan domaći kruh. Donosimo provjereni recept za kruh od bundeve.

1.6.2023.
14:27
Pixabay
VOYO logo

Jeste li probali kruh od bundeve? Ovo je idealna recept za sve ljubitelje jela s bundevama. Priprema nije zahtjevna, a kruh je gotov za 90-ak minuta. Kruh od bundeve možete i zamrznuti do 3 mjeseca. Kruh se mora dobro ohladiti prije zamrzavanja. U zamrzivač ga možete staviti nakon što ga dobro zamotate u aluminijsku foliju ili vrećicu za zamrzavanje. Ako želite odmrznuti kruh najbolje je da ga ostavite u hladnjaku preko noći, odnosno barem 12 sati prije posluživanja.

Sastojci za kruh od bundeve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • 1/2 žličice soli
  • žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • žličica mljevenog klinčića
  • žličica mljevenog cimeta
  • žličica muškatnog oraščića
  • 8 dkg maslaca
  • 2 šalice šećera
  • 2 jaja
  • 25 dkg bundeve

Upute za pripremu kruha od bundeve:

Pripremite bundevu - očistite je i narežite na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte sve suhe sastojke - brašno, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, klinčiće, cimet i muškatni oraščić. Zasebno miksajte maslac, šećer i jaja. Kada dobro sve sastojke izmiješajte dodajte bundevu. Miksajte i dodajte u dobivenu smjesu sve suhe sastojke.

Dobiveno glatko tijesto premjestite u lim za pečenje i pecite oko sat do sat i pola u pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa.

Kruh od bundeve izvadite iz kalupa i ohadite prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo