Ovaj klasični recept za domaće lazanje napravljen je od jednostavnog mesnog umaka kao baze. Priprema domaćih lazanja nije zahtjevna, a rezultat je ukusno glavno jelo. Napravite domaće lazanje i možete ih zamrznuti u zamrzivaču.
Domaće lazanje sastojci:
- kore za lazanje
- 4 šalice sira mozzarella nasjeckanog i podijeljenog
- ½ šalice parmezana naribanog i podijeljenog
- 1/2 kg mljevene govedine
- 1/2 kg kobasice
- glavica luka narezana na kockice
- 2 češnja češnjaka mljevena
- 200 ml umaka za tjesteninu
- 2 žlice sosa od rajčice
- sol, papar, bosiljak
- 2 šalice ricotta sira
- ¼ šalice nasjeckanog svježeg peršina
- jaje
Domaće lazanje priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Skuhajte kore za lazanje prema uputama na pakiranu. Dinstajte kobasice, luk i češnjak. Dodajte sos od rajčice, začine i pirjate oko 5 minuta.
U drugoj posudi pomiješanje mozzarellu, parmezan, ricottu, peršin, jaje, sol i papar.
Stavite jedan list kore za lazanje u vatrostalnu posudu. Premažite s nadjevom od sira te dodajte nadjev od rajčice.
Ponovite dok imate kora i nadjeva. Za vrh ostavite malo nadjeva od sira i pecite oko 15 minuta.