Kuharica /

Recept kako se rade ukusne domaće lazanje

Image
Foto: Pixabay

Domaće lazanje su zasitan i ukusan obrok koji obavezno stavite na svoj jelovnik. Napravite i vi ove domaće lazanje za vašu obitelj i prijatelje.

1.4.2023.
15:17
Pixabay
VOYO logo

Ovaj klasični recept za domaće lazanje napravljen je od jednostavnog mesnog umaka kao baze. Priprema domaćih lazanja nije zahtjevna, a rezultat je ukusno glavno jelo. Napravite domaće lazanje i možete ih zamrznuti u zamrzivaču.

Domaće lazanje sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kore za lazanje
  • 4 šalice sira mozzarella nasjeckanog i podijeljenog
  • ½ šalice parmezana naribanog i podijeljenog
  • 1/2 kg mljevene govedine
  • 1/2 kg kobasice
  • glavica luka narezana na kockice
  • 2 češnja češnjaka mljevena
  • 200 ml umaka za tjesteninu
  • 2 žlice sosa od rajčice
  • sol, papar, bosiljak
  • 2 šalice ricotta sira
  • ¼ šalice nasjeckanog svježeg peršina
  • jaje

Domaće lazanje priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuhajte kore za lazanje prema uputama na pakiranu. Dinstajte kobasice, luk i češnjak. Dodajte sos od rajčice, začine i pirjate oko 5 minuta.

U drugoj posudi pomiješanje mozzarellu, parmezan, ricottu, peršin, jaje, sol i papar.

Stavite jedan list kore za lazanje u vatrostalnu posudu. Premažite s nadjevom od sira te dodajte nadjev od rajčice.

Ponovite dok imate kora i nadjeva. Za vrh ostavite malo nadjeva od sira i pecite oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo