Kuharica /

Recept kako se priprema ukusan gulaš s njokima

Image

Gulaš s njokima pruža savršenu kombinaciju tekstura koja će vas oduševiti. Naučite kako se priprema tradicionalni gulaš s njokima i uživajte u finim okusima i teksturi.

5.8.2023.
11:52
VOYO logo

Gulaš je savršeno jelo za hladne dane koje će vas ugrijati i nagraditi savršenim okusom. Saznajte kako se priprema gulaš s njokima uz naš recept.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice paprike
  • 1 kg govedine za gulaš, narezane na komadiće
  • 30 ml ulja
  • 2 luka, narezana na kockice
  • 2 žlice brašna
  • pola žličice sjemenki kima
  • 2 lista lovora
  • 240 ml crnog vina
  • 1 l temeljca govedine
  • 3 pastrnjaka, oguljena i narezana na kockice
  • 3 mrkve, oguljene i narezane na kockice
  • 3 stabljike celera, narezane na kockice
  • 2 repe, oguljene i narezane na kockice
  • 5 krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • po potrebi sol i papar

Kako se priprema gulaš s njokima:

Za početak pripreme gulaša s njokima u velikom loncu zagrijte 30 ml ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte papriku i kuhajte nekoliko minuta, miješajući, kako bi se začini sjedinili s lukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte narezanu govedinu i pržite je sa svih strana dok ne postane smeđa. Dodajte više ulja po potrebi. Posipajte brašno i sjemenke kima preko mesa i miješajte kako bi se sve sjedinilo.

Dodajte listove lovora, crno vino i temeljac. Promiješajte i pustite da zavrije. Smanjite vatru na nisku i pokrijte lonac. Pustite da gulaš lagano krčka oko 1,5 do 2 sata ili dok se govedina ne omekša.

Dodajte narezane pastrnjake, mrkve, celer, repe i krumpire. Nastavite kuhati dok povrće ne omekša, obično još 30-40 minuta. Po potrebi dodajte sol i papar kako bi se postigao željeni okus. Poslužite topao gulaš, po mogućnosti uz svježe pečeni kruh ili drugi omiljeni prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo