Gulaš je savršeno jelo za hladne dane koje će vas ugrijati i nagraditi savršenim okusom. Saznajte kako se priprema gulaš s njokima uz naš recept.
Sastojci:
- 3 žlice paprike
- 1 kg govedine za gulaš, narezane na komadiće
- 30 ml ulja
- 2 luka, narezana na kockice
- 2 žlice brašna
- pola žličice sjemenki kima
- 2 lista lovora
- 240 ml crnog vina
- 1 l temeljca govedine
- 3 pastrnjaka, oguljena i narezana na kockice
- 3 mrkve, oguljene i narezane na kockice
- 3 stabljike celera, narezane na kockice
- 2 repe, oguljene i narezane na kockice
- 5 krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
- po potrebi sol i papar
Kako se priprema gulaš s njokima:
Za početak pripreme gulaša s njokima u velikom loncu zagrijte 30 ml ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte papriku i kuhajte nekoliko minuta, miješajući, kako bi se začini sjedinili s lukom.
Dodajte narezanu govedinu i pržite je sa svih strana dok ne postane smeđa. Dodajte više ulja po potrebi. Posipajte brašno i sjemenke kima preko mesa i miješajte kako bi se sve sjedinilo.
Dodajte listove lovora, crno vino i temeljac. Promiješajte i pustite da zavrije. Smanjite vatru na nisku i pokrijte lonac. Pustite da gulaš lagano krčka oko 1,5 do 2 sata ili dok se govedina ne omekša.
Dodajte narezane pastrnjake, mrkve, celer, repe i krumpire. Nastavite kuhati dok povrće ne omekša, obično još 30-40 minuta. Po potrebi dodajte sol i papar kako bi se postigao željeni okus. Poslužite topao gulaš, po mogućnosti uz svježe pečeni kruh ili drugi omiljeni prilog.