Biftek može biti jako, srednje i slabo pečen. Kako pripremiti slabo pečen biftek? U sam nekoliko koraka doći ćete do savršeno slabo pečenog bifteka, savršenog za vaša nepca.
Sastojci potrebni za slabo pečeni biftek:
- 2 bifteka
- žlica ulja
- sol
- papar
- 1⁄4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 ili 3 stabljike ružmarina, izrezane
- 1 ili 2 limuna, prepolovljena
Mali lim za pečenje obložite aluminijskom folijom ili papirom za pečenje; na to stavite bifteke i zamrznite (nepoklopljeno) 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Obje strane ohlađenih bifteka premažite biljnim uljem, a zatim obilno začinite soli i crnim paprom.
Zagrijte tavu na jakoj vatri. Dodajte bifteke i pržite 60 sekundi sa svake strane za srednje pečen biftek. Kratko zapržite masnoću sa strane svakog odreska dok lagano ne porumeni.
Odbacite foliju, a zatim stavite bifteke izravno na lim za pečenje. U najdeblji dio jednog odreska umetnite sondu digitalnog termometra za pećnicu. Pecite dok meso ne zabilježi unutarnju temperaturu od 133 stupnja. Meso će biti ujednačeno srednje pečeno, ružičasto. Gotove bifteke premažite uljem natopljenim ružmarinom i lagano začinite solju u listićima. Pustite da biftek odstoji nekoliko minuta, a zatim ga narežite i poslužite.