Paprikaš je obično sastavljen od mesa poput piletine, svinjetine, govedine ili janjetine, crvene paprike, luka i začina. Danas pripremite paprikaš od pilećih krilaca uz ovaj recept.
Sastojci:
- 500 g pilećih krilaca
- 2 veće crvene paprike
- 1 veća glavica luka
- 2 češnja bijelog luka
- 2 žlice ulja
- 1 žlica crvene slatke paprike
- pola žličice ljute paprike
- 1 žličica soli
- pola žličice paprike
- 1 lovorov list
- 20 ml pilećeg temeljca (ili vode)
- 2 žlice pasirane rajčice
- 100 ml kiselog vrhnja (po izboru)
Kako se priprema paprikaš od pilećih krilaca?
Za početak pripreme paprikaša od pilećih krilaca operite pileća krilca, posolite ih i pobiberite po ukusu. U velikom loncu ili dubokoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pileća krilca i pržite ih s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe. Uklonite ih iz posude i stavite sa strane.
U istom loncu dodajte sjeckani luk i bijeli luk. Dinstajte ih dok luk ne omekša. Dodajte crvenu slatku papriku i ljutu papriku (ako koristite), te promiješajte kako biste se začine sjedinili sa lukom.
Dodajte pasiranu rajčicu i kratko propržite kako biste se oslobodili okusa. Dodajte narezane crvene paprike i pileća krilca natrag u lonac. Promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
Dodajte lovorov list, sol i papar, te prelijte pilećim temeljcem (ili vodom). Smanjite vatru na nisku, pokrijte lonac i pustite da se sve kuha oko 30-40 minuta, povremeno miješajući.
Kad su krilca mekana i kuhana, dodajte kiselo vrhnje i ponovno promiješajte. Kuhajte još nekoliko minuta da se sve zagrije. Poslužite paprikaš od pilećih krilaca.