Kiselo zelje namirnica je koja se najviše koristi u hladnim, zimskim danima. Međutim, kiselo zelje je dostupno tijekom cijele godine i zato nema razloga da ne napravite sekeli gulaš i u ljetnim mjesecima. Donosimo recept kako pripremiti ukusan sekeli gulas.
Sastojci za sekeli gulaš:
- 1/2 kg goveđeg ili svinjskog mesa
- 1 kg kiselog zelja
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- žlica rajčice
- 2 srednje velike mrkve
- sol
- papar
- 1 lovorov list
- 2,5 dcl vode ili temeljca
Kako pripremiti ukusan sekeli gulaš:
Na ulju dinstajte luk i čepnjak. Dodajte meso narezano na kockice i začinite ga sa soli. Nakon 15-ak minuta dodajte kiselo zelje. Dodajte mrkvu i podlijte s temeljcem. Dodajte lovorov list i žlicu koncentrata rajčice. Sve zajedno dinstajte oko 30 minuta.
Na kraju začinite sa soli i paprom prema želji. Sekeli gulaš je gotov i spreman odmah za posluživanje.