Pastrva je odličan izbor za riblji meni. Vrlo se jednostavno i brzo priprema, a izvrsnog je ukus. Možete je poslužiti uz prilog i salatu prema želji. Kako se priprema pastrva i na što trebate obratiti pozornost kod pripreme donosi recept.
Sastojci za pripremu pastrve:
- 2 pastrve
- 4 žlice ulja
- 3 češnja češnjaka
- limun
- sok
- papar
Kako pripremiti pastrvu:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Pastrve operite i posušite. U unutarnju stranu pastrve utrljajte sol i papar. Dodajte nasjeckani češnjak i nekoliko kolutova limuna.
Dio češnjaka i limuna ostavite i stavite na vrh pastrve. Pokapajte s maslinovim uljem i stavite u lim za pečenje. Pastrvu pecite oko 20 minuta. Važno je na vrijeme izvaditi pastrvu iz pećnice kako se ne bi osušila.