Jela s ribom / Recept kako pripremiti sočnu pastrvu za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Neka se barem jedanput u tjednu na vašem jelovniku pronađe riba. Donosimo ideju i recept kako pripremiti pastrvu.

11.5.2023.
16:41
Pixabay
Play logo

Pastrva je odličan izbor za riblji meni. Vrlo se jednostavno i brzo priprema, a izvrsnog je ukus. Možete je poslužiti uz prilog i salatu prema želji. Kako se priprema pastrva i na što trebate obratiti pozornost kod pripreme donosi recept.

Sastojci za pripremu pastrve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 pastrve
  • 4 žlice ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • limun
  • sok
  • papar

Kako pripremiti pastrvu:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Play logo

Pastrve operite i posušite. U unutarnju stranu pastrve utrljajte sol i papar. Dodajte nasjeckani češnjak i nekoliko kolutova limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio češnjaka i limuna ostavite i stavite na vrh pastrve. Pokapajte s maslinovim uljem i stavite u lim za pečenje. Pastrvu pecite oko 20 minuta. Važno je na vrijeme izvaditi pastrvu iz pećnice kako se ne bi osušila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo