Jela s ribom /

Recept kako pripremiti sočnu pastrvu za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Neka se barem jedanput u tjednu na vašem jelovniku pronađe riba. Donosimo ideju i recept kako pripremiti pastrvu.

11.5.2023.
16:41
Pixabay
VOYO logo

Pastrva je odličan izbor za riblji meni. Vrlo se jednostavno i brzo priprema, a izvrsnog je ukus. Možete je poslužiti uz prilog i salatu prema želji. Kako se priprema pastrva i na što trebate obratiti pozornost kod pripreme donosi recept.

Sastojci za pripremu pastrve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 pastrve
  • 4 žlice ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • limun
  • sok
  • papar

Kako pripremiti pastrvu:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pastrve operite i posušite. U unutarnju stranu pastrve utrljajte sol i papar. Dodajte nasjeckani češnjak i nekoliko kolutova limuna.

Dio češnjaka i limuna ostavite i stavite na vrh pastrve. Pokapajte s maslinovim uljem i stavite u lim za pečenje. Pastrvu pecite oko 20 minuta. Važno je na vrijeme izvaditi pastrvu iz pećnice kako se ne bi osušila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo