Pileća krilca u marinadi s medom odličan su izbor za glavno jelo. Kako pripremiti pileća krilca? Za pripremu pilećih krilca važna je dobra marinada, a najbolje je da ostavite pileća krilca u marinadi 24 sata. Nakon toga dobit ćete savršeno jelo. Pratite recept i napravite pileća krilca u marinadi od meda i pečena u pećnici ili tavi prema izboru.
Sastojci za pripremu pilećih krilca:
- 2 kg pilećih krilaca
- 1/3 šalice soja umaka
- žlica smeđeg šećera
- 2 žličice meda
- 6 češnja češnjaka - samljeti
- žlica papra
Kako pripremiti pileća krilca:
Napravite marinadu od soja umaka, smeđeg šećera, meda, češnjaka i papra.
Stavite krilca u plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem i dodajte marinadu. Dobro zatvorite vrećicu i uklonite zrak iz vrećice.
Premažite krilca sa svih strana s marinadom i stavite u hladnjak na 12 do 24 sata. Tijekom dana povremeno okrenite krilca u marinadi.
Nakon mariniranja slijedi pečenje. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Stavite krilca u lim za pečenje u jednom sloju i pecite oko 20 minuta.
Pileća krilca su gotova kada korica postane hrskava, a meso mekano i sočno.
Poslužite pileća krilca uz prilog prema želji i uživajte u ukusnim zalogajima.