Kuharica /

Recept kako pripremiti juneća leđa na tavi

Image
Foto: Pixabay

Juneća leđa odličan su komad mesa koji treba pravilno pripremiti. Saznajte kako pripremiti juneća leđa na osnovni način.

1.7.2023.
15:01
Pixabay
VOYO logo

Juneća leđa savršeno su glavno jelo koje treba pravilno pripremiti kako bi meso bilo sočno i mekano. Za pripremu odrezaka junetine važno je napraviti dobru marinadu i ostaviti meso neka odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata.

Sastojci za pripremu junećih leđa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 juneća odreska od leđa
  • sol
  • papar
  • ulje

Kako pripremiti juneća leđa:

Pripremite juneća leđa tako da ih marinirate a soli i paprom. Dodajte i druge začine prema želji uz osnovne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite barem pola sata da juneći odresci odstoje na sobnoj temperaturi. Nakon toga zagrijte ulje. Kada je ulje dobro zagrijano stavite juneće odreske. Pecite ih oko 4 minute sa svake strane, ovisno o debljini odreska.

Samo jedanput okrenite odreske kako bi zadržali svoju sočnost. Kada su pečeni, odreske izvadite na tanjur i pokrijte ih folijom. Neka odstoje barem 5 minuta prije posluživanja. Ovo je osnovni recept kako pripremiti odreske junećih leđa. Marinadu za odreske možete prilagoditi svom ukusu i dodati neke druge začine za marinadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo