Juneća leđa savršeno su glavno jelo koje treba pravilno pripremiti kako bi meso bilo sočno i mekano. Za pripremu odrezaka junetine važno je napraviti dobru marinadu i ostaviti meso neka odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata.
Sastojci za pripremu junećih leđa:
- 4 juneća odreska od leđa
- sol
- papar
- ulje
Kako pripremiti juneća leđa:
Pripremite juneća leđa tako da ih marinirate a soli i paprom. Dodajte i druge začine prema želji uz osnovne.
Ostavite barem pola sata da juneći odresci odstoje na sobnoj temperaturi. Nakon toga zagrijte ulje. Kada je ulje dobro zagrijano stavite juneće odreske. Pecite ih oko 4 minute sa svake strane, ovisno o debljini odreska.
Samo jedanput okrenite odreske kako bi zadržali svoju sočnost. Kada su pečeni, odreske izvadite na tanjur i pokrijte ih folijom. Neka odstoje barem 5 minuta prije posluživanja. Ovo je osnovni recept kako pripremiti odreske junećih leđa. Marinadu za odreske možete prilagoditi svom ukusu i dodati neke druge začine za marinadu.