Hobotnica na salatu, hobitnica ispod peke jela su s kojim ne možete pogriješiti. Priprema nije zahtjevna, a za pripremu jela morate izdvojiti oko 3 sata. Kombinirajte hobotnicu s povrćem prema želji i pripremite savršeno glavno jelo.
Sastojci za pripremu hobotnice ispod peke:
- 2 kg hobotnice
- 5 krumpira - narezan na krupne ploške
- 2 luka - narezana na ploške
- 3 češnja češnjaka
- 2 paprike - narezana na trake
- maslinovo ulje
- sok od jednog limuna
- sol
- papar
- začini - bosiljak, origano, ružmarin, lovorov list
- vino
- voda
Kako pripremiti hobotnicu ispod peke:
Očistite i operite hobotnicu u hladnoj vodi.
U posudu za pečenje ispod peke stavite sloj krumpira, luk, papriku i češnjak. Na povrće stavite hobotnicu, prelijte je s maslinovim uljem. Začinite sa soli i paprom i pospite sa začinskim biljem.
Preko hobotnice prelijete soko od limuna, vino i vodu.
Poklopite s poklopcem i pecite na pripremljenoj peli. Hobotnicu ispod peke potrebno je peći oko 2 sata. Kada je hobotnica mekana i povrće mekano uklonite je s vatre.
Hobotnicu ispod pele ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.