Morski specijaliteti /

Recept kako pripremiti hobotnicu ispod peke

Image
Foto: Pixabay

Hobotnica pripremljena ispod peke specijalitet je s kojim ne možete pogriješiti. Kako se pravilno priprema hobotnica ispod peke?

1.6.2023.
13:22
Pixabay
VOYO logo

Hobotnica na salatu, hobitnica ispod peke jela su s kojim ne možete pogriješiti. Priprema nije zahtjevna, a za pripremu jela morate izdvojiti oko 3 sata. Kombinirajte hobotnicu s povrćem prema želji i pripremite savršeno glavno jelo.

Sastojci za pripremu hobotnice ispod peke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg hobotnice
  • 5 krumpira - narezan na krupne ploške
  • 2 luka - narezana na ploške
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 paprike - narezana na trake
  • maslinovo ulje
  • sok od jednog limuna
  • sol
  • papar
  • začini - bosiljak, origano, ružmarin, lovorov list
  • vino
  • voda

Kako pripremiti hobotnicu ispod peke:

Očistite i operite hobotnicu u hladnoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu za pečenje ispod peke stavite sloj krumpira, luk, papriku i češnjak. Na povrće stavite hobotnicu, prelijte je s maslinovim uljem. Začinite sa soli i paprom i pospite sa začinskim biljem.

Preko hobotnice prelijete soko od limuna, vino i vodu.

Poklopite s poklopcem i pecite na pripremljenoj peli. Hobotnicu ispod peke potrebno je peći oko 2 sata. Kada je hobotnica mekana i povrće mekano uklonite je s vatre.

Hobotnicu ispod pele ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo