Morski specijaliteti / Recept kako pripremiti hobotnicu ispod peke

Image
Foto: Pixabay

Hobotnica pripremljena ispod peke specijalitet je s kojim ne možete pogriješiti. Kako se pravilno priprema hobotnica ispod peke?

1.6.2023.
13:22
Pixabay
VOYO logo

Hobotnica na salatu, hobitnica ispod peke jela su s kojim ne možete pogriješiti. Priprema nije zahtjevna, a za pripremu jela morate izdvojiti oko 3 sata. Kombinirajte hobotnicu s povrćem prema želji i pripremite savršeno glavno jelo.

Sastojci za pripremu hobotnice ispod peke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg hobotnice
  • 5 krumpira - narezan na krupne ploške
  • 2 luka - narezana na ploške
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 paprike - narezana na trake
  • maslinovo ulje
  • sok od jednog limuna
  • sol
  • papar
  • začini - bosiljak, origano, ružmarin, lovorov list
  • vino
  • voda

Kako pripremiti hobotnicu ispod peke:

Očistite i operite hobotnicu u hladnoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu za pečenje ispod peke stavite sloj krumpira, luk, papriku i češnjak. Na povrće stavite hobotnicu, prelijte je s maslinovim uljem. Začinite sa soli i paprom i pospite sa začinskim biljem.

Preko hobotnice prelijete soko od limuna, vino i vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklopite s poklopcem i pecite na pripremljenoj peli. Hobotnicu ispod peke potrebno je peći oko 2 sata. Kada je hobotnica mekana i povrće mekano uklonite je s vatre.

Hobotnicu ispod pele ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo