Priprema lososa na tavi vrlo je jednostavna jer ne zahtjeva nikakvu posebnu marinadu. Dovoljno je začiniti filet lososa s uljem, soli i paprom. Nakon toga potrebno je dobro zagrijati tavu i peći losos 10-ak minuta. Jedan od popularnijih načina kako se priprema losos je upravo na tavi. Rezultat je ukusno i hranjivo glavno jelo.
Sastojci za pripremu lososa na tavi:
- 4 fileta lososa
- 2 žlice ulja
- sol
- papar
- limun
Kako pripremiti losos na tavi:
Za pripremu lososa na tavi najprije zagrijete tavu. Losos možete peći na običnoj ili grill tavi. Premažite losos s uljem i začinite ravnomjerno sa soli i paprom.
Stavite peći losos na zagrijanu tavu. Pecite ga s kožom prema dolje. Dovoljno je oko 6 minuta peći losos, odnosno dok ne posvijetli. Koliko dugo ćete peći losos ovisi o debljini fileta.
Na kraju okrenite filet lososa na drugu stranu i pecite još 2 minute. Losos možete poslužiti s kriškama limuna.