Kuharica /

Recept kako napraviti dobar saft za ručak

Image
Foto: Pixabay

Saft je umak koji se može poslužiti uz razne priloge poput krumpira, tjestenine, palente, njoki ili riže. Saft se zapravo lako priprema, a možete ga napraviti od bilo kojeg mesa po izboru.

10.3.2023.
12:28
Pixabay
VOYO logo

Od svinjetine je za pripremu safta najbolje koristiti svinjski but ili lopatice jer je meso veoma mekano. U saft se najčešće stavlja rajčica i paprika a uvijek možete dodati i gljive ili neko drugo povrće po želji.

Sastojci koji su vam potrebni kako bi napravili saft su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svinjskog buta
  • 1 glavica luka, oguljena i nasjeckani
  • 2 mrkve, oguljene i narezane
  • 200 ml sosa od rajčice
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 10 ml vina
  • pola šalice brašna
  • sol
  • papar
  • drugi začini po želji

Kako napraviti saft:

Svinjski but narežite na kockice a u međuvremenu nasjeckani luk i mrkvu prodinstajte na tavi s malo ulja pa zatim dodajte svinjetinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vino, sol i papar i dinstajte do kad tekućina ne ispari. Dodajte malo vode i sosa od rajčice pa dinstajte dalje i dodajte vode po potrebi. 

Nakon 1h kuhanja možete dodati brašno pomiješano s vodom kako bi saft bio malo gušći i zatim još malo prokuhajte.

Saft možete poslužiti uz tjesteninu, njoke, krumpir ili neki drugi prilog po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo