Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept kako napraviti dobar saft za ručak

Saft je umak koji se može poslužiti uz razne priloge poput krumpira, tjestenine, palente, njoki ili riže. Saft se zapravo lako priprema, a možete ga napraviti od bilo kojeg mesa po izboru.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Od svinjetine je za pripremu safta najbolje koristiti svinjski but ili lopatice jer je meso veoma mekano. U saft se najčešće stavlja rajčica i paprika a uvijek možete dodati i gljive ili neko drugo povrće po želji.

Sastojci koji su vam potrebni kako bi napravili saft su:

500 g svinjskog buta

1 glavica luka, oguljena i nasjeckani

2 mrkve, oguljene i narezane

200 ml sosa od rajčice

2 žličice mljevene crvene paprike

10 ml vina

pola šalice brašna

sol

papar

drugi začini po želji

Kako napraviti saft:

Svinjski but narežite na kockice a u međuvremenu nasjeckani luk i mrkvu prodinstajte na tavi s malo ulja pa zatim dodajte svinjetinu.

Dodajte vino, sol i papar i dinstajte do kad tekućina ne ispari. Dodajte malo vode i sosa od rajčice pa dinstajte dalje i dodajte vode po potrebi. 

Nakon 1h kuhanja možete dodati brašno pomiješano s vodom kako bi saft bio malo gušći i zatim još malo prokuhajte.

Saft možete poslužiti uz tjesteninu, njoke, krumpir ili neki drugi prilog po želji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike