Najprije pripremite špinat. Ako imate svježi špinat operite ga i odijelite peteljke od listova. Špinat stavite dinstati na zagrijano maslinovo ulje ili maslac. Uz povremeno miješanje dinstajte špinat nekoliko minuta.
Začinite sa soli i paprom, a ako želite možete dodati i češnjak za aromu. Špinat je gotov i možete ga poslužiti kao prilog.
Slični postupak je i sa smrznutim špinatom. Jedina razlika je u tome što smrznuti špinat treba duže dinstati na tavi dok se ne otopi i dobije gusta kompaktna smjesa.
Drugi način kako pripremiti smrznuti špinat je da zagrijete ulje na tavi i dodate malo brašna. Smjesa ne smije biti pregusta, kada se brašno kratko preprži dodajte malo soli i ulijte malo mlijeka.
Na dobivenu smjesu stavite kocke smrznutog špinata. Pustite neka se lagano otopi na laganoj vatri uz postepeno miješanje. Na kraju začinite špinat sa soli i paprom prema želji.