Kuharica /

Recept i priprema steaka na tavi za odličan ručak

Image

Steak pripremljen na tavi odličan je izbor za dobar ručak. Donosimo recept kako se jednostavno i brzo priprema steak na tavi.

1.9.2023.
14:37
VOYO logo

Priprema steaka na tavi je najbolji način, a ujedno je i najlakši. Marinirajte steak, zagrijte tavicu i pripremite ukusan i sočan steak na tavi. Steak pripremljen na tavi odličan je izbor za savršen ručak.

Sastojci za pripremu steaka na tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 steaka
  • žličica soli
  • ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 žlica neslanog maslaca
  • nekoliko grančica svježeg listova timijana

Za početak steak osušite papirnatim ručnicima, zatim posolite i popaprite. Zagrijte tešku tavu na srednje jakoj vatri dok ne bude VRLO vruća. Dodajte ulje u tavu i zagrijte dok ne počne svjetlucati i tečno se kretati po posudi.

Pažljivo stavite steak u tavu, puštajući ih dalje od sebe kako ulje ne bi prskalo u vašem smjeru. Ulje bi trebalo cvrčati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steaku je potrebno nekoliko minuta neometano da razvije zlatnu koricu. Okrenite ih kada se lako otpuste i dno postane tamnosmeđe boje, oko 3 minute. Nastavite peći još 3 do 4 minute na drugoj strani za rare do srednje rare. U posljednjoj minuti pečenja steaka u tavu s odrescima dodajte maslac i grančice timijana.

Ako namjeravate rezati odreske, premjestite ih na dasku za rezanje i ostavite da odmaraju, prekrivene aluminijskom folijom, 5 do 10 minuta, a zatim tanko narežite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo