Slijedite ove jednostavne savjete u nastavku i brzo ćete postati profesionalac za pripremu bifteka na tavi.
Ako želite napraviti tanki biftek, morat ćete smanjiti količinu vremena pečenja po strani kako biste izbjegli prepečenost i stvaranje žilavog bifteka. Ovisno o debljini, može trajati čak 2 ili 3 minute po strani.
Samo tapkajte odreske papirnatim ručnicima prije nego što ih dodate u tavu i spremni ste. Izvadite biftek 20 do 30 minuta prije nego što budete spremni za pečenje na tavi kako bi odrezak bio ujednačeniji na temperaturi prije nego što pogodi izvor topline.
Sol dovodi do okusa. Nikad to ne zaboravite. Želite da površina svake strane bude tanko prekrivena soli za pravilno začinjen biftek.
Tek kada ulje svjetluca i tek što se zadimi smijete dodati biftek. Stavljanje odrezaka u tavu prije nego što postane jako vrući, dovest će do prepečenja.
Prije nego što izrežete taj prekrasni komad mesa, ostavite ga da odstoji barem 10 minuta kako bi se sačuvali svi sokovi.