Mileram i mascarpone / Znate li koja je osnovna razlika između milerama i mascarpone?

Image
Foto: Pixabay

Koja je razlika milerama i mascarpone? Što je jedno, a što drugo? Donosimo razliku mileram i mascarpone.

31.10.2021.
11:06
Pixabay
Play logo

Mascarpone je sir koji napravljen od samo dva sastojka, cijela krema i limunska ili vinska kiselina (da zgusne kremu). To je to. Proces je tako jednostavan da čak možete napraviti svoj vlastiti mascarpone sir kod kuće. Mascarpone bi trebao imati vrlo glatku teksturu bez grudica ili zrnatosti. Okus treba biti mliječan i lagano slatko, ponekad s tankim završetkom. Bogati, masni okus potječe od činjenice da mascarpone ima visok sadržaj masnoća što će objasniti razliku milerama i mascarponea.

Play logo

Mileram je gusto vrhnje koje se od kiselog vrhnja razlikuje po količini mliječne masti (mileram ima veći udio masti). Proizvodi se u posebnim uvjetima od kiselog vrhnja koje je fermentiralo kiselo-mliječnim kulturama. Dakle, mileram se sastoji od pasteriziranog vrhnja, mliječnih masti i kulturi mliječnih bakterija. Od ugljikohidrata prisutan je šećer, a osim toga ima i bjelančevina i malog udjela soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja je onda razlika mileram i mascarpone? Kao što ste do sad pročitali macarpone je prvenstveno sir dok je mileram zapravo vrhnje, a ako ćemo gledati po sastavu jednog i drugog možemo zaključiti da mascarpone ima puno veći udio masti od milerama. Udio masti koji sadrži mascarpone je oko 60 – 70 % dok je udio masti koji sadrži mileram oko 20 – 30 %.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo