Teletina dolazi od mladih goveda. Njihova dob je obično oko 6 do 7 mjeseci. Tele ostaje tele do godinu dana - nakon čega se naziva govedom.
Meso se tada naziva govedina. Do 8 mjeseci teletina je svijetloružičaste boje. Sastav hrane koju telad jedu ovisi o dobi životinja i može utjecati na boju teletine. Razvoj boje mesa dijelom je i genetski uvjetovan. Nakon 8 mjeseci meso postaje tamnije i koristi se izraz 'rosé teletine'. Nakon 12 mjeseci starosti meso se zove govedina. Meso je tada crvene boje.
Govedina dolazi od različitih pasmina mliječnih i mesnih goveda. Ako pripremate gulaš ili pečenje od govedine, vrijeme pripreme je nešto duže. Govedina se za razliku od teletine mora nešto duže pripremati. Govedina je jačeg okusa od teletine i malo grublje teksture.
Teletina je poznata po visokoj kvaliteti, nježnosti i intenzitetu okusa. Teletina je općenito lako probavljiva i ima malo kolesterola. Teletina je bogata vitaminima i mineralima, poput vitamina B1, vitamina D, proteina i željeza. Teletina je nemasno meso, s malo natrija i dio je prehrambene piramide.