Razlika između tacosa i tortilje poprilično je očita, ali za neke može biti zbunjujuća. Tortilja je mješavina kukuruza, soli i ponekad drugih komponenti zgrudanih zajedno s vodom, utisnuta u ravan sloj koji se kuha i stvara nešto slično pita kruhu, ali tanje. Znači tortilja je samo običan kruh koji se može koristiti uz bilo koje jelo koje pripremate. Obično se u Meksiku tortilje jedu uz svaki obrok kao običan kruh.
Koja je razlika između tacosa i tortilje? Taco je gotovo sve što želite staviti u tortilju (zajedno s tortiljom). Tacosi se obično rade s tortiljama. U SAD-u, a možda i drugim zemljama, ideja tacoa je predstavljena s tvrdom ljuskom, za koju se pretpostavlja da je hrskava tortilja, nešto više kao čips. U Meksiku bismo to nazvali "Tostada", a ne tortilja. Tacosi su zapravo samostalno jelo koje se puni različitim nadjevom, najčešće je to meso, luk, razne vrste povrća i umaci kao npr. salsa koja je najpoznatiji umak koji dolazi iz Meksika. Sada ste sigurni koja je razlika između tacosa i tortilje.