Kuharica /

Postoji li razlika između njoki i valjušci?

Image
Foto: Pixabay

Postoji li razlika između njoki i valjušci? Saznajte što su njoki, a što valjušci.

10.6.2022.
13:18
Pixabay
VOYO logo

Valjušci su zapravo njoki koji se mogu pronaći u mnogim sjevernotalijanskim kuhinjama i vjerojatno je ono što većina nas zapravo zna kao njoke. Pravi se miješanjem pire krumpira s brašnom i jajima kako bi se dobilo gusto škrobno tijesto za tjesteninu. Ovo tijesto se razvalja u užad, a zatim se reže na pojedinačne grumenčiće prije nego što se kuha. Njoki od krumpira idealno bi trebali imati laganu, proljetnu teksturu, a izvrsni su posluženi u jednostavnom umaku. Koja je onda razlika između njoki i valjušci?

Isto tako njoki i valjušci se mogu izraditi i od griza koji se kuha slično kao palenta kuhanjem žitarica s mlijekom ili vodom. Kuhana kaša se raširi na pleh da se ohladi i stvrdne, a zatim se reže na kolute. Njoke se dodaju u lonac za kuhanje zajedno s maslacem, zatim peku dok ne postanu pjenušavo. Tako se pripremaju njoki, ali i valjušci. Dakle razlika između njoki i valjuška je samo u imenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo