Razlika između govedine i junetine je u tome što je goveđe meso od starijeg goveda, dok je junetina meso mlađih goveda. Teletina ima izrazitu svijetloružičastu boju, a govedina je tamnije crvene boje.
Razlika između govedine i junetine je i u okusu. Junetina je nešto nježnija od govedine, jer mišići ne rade toliko dugo kao mišići govedine i puno je nježnijeg okusa. Junetina je zapravo lakše probavljiva za naše tijelo od govedine jer je meso nježnije.
Što se tiče nutritivnih vrijednosti, primjerice, u nešto manje od 100 g teletine pronađeno je 179 kalorija, a komad govedine iste veličine imao je 170 kalorija.
Crveno meso je dobar izvor vitamina B koji je neophodan za razinu energije i za pravilno funkcioniranje našeg metabolizma. U teletini je pronađeno 0,99 mikrograma vitamina B-12 u usporedbi s 2,28 mikrograma u govedini.
I teletina i govedina imaju slične količine vitamina B-6, 0,306 miligrama pronađeno je u teletini i 0,238 miligrama u govedini. Govedina i teletina izvrstan su izvor cinka. U teletini ima 3,37 miligrama cinka, a u govedini 3,83 miligrama, što je četvrtina cinka potrebnog u našoj svakodnevnoj prehrani. Utvrđeno je da govedina ima nešto više minerala, a teletina ima više vitamina.
Međutim, sadržaj proteina, masti i kalorija u govedini i junetini su vrlo slični i oba su mesa zdrav dio uravnotežene prehrane.