Ravioli s umakom od sušenih rajčica jedan je do načina pripreme umaka za raviole. Ovo jelo je vrlo ukusno, jednostavno i brzo za pripremu.
Ravioli s umakom od sušenih rajčica sastojci:
- 50 dkg raviola
- glavica luka
- 6 češnja češnjaka
- 35 dkg mini rajčica
- 8 dkg sušenih rajčica
- žličica šećera
- 12 dkg maslaca
- 2 žlice sušenog origana
- 10 listova bosiljka
- 70 dkg rajčice
- 0,3 dcl balzamične kreme
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Ravioli s umakom od sušenih rajčica priprema:
Stavite u blender ili multipraktik jaje, maslinovo ulje i sol. Miksajte dok ne nastane tijesto. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje. Kada je tijesto gotovo mijesite ga još destak minuta. Mora biti čvrsto i elastično. Zamotajte ga u prozirnu foliju i neka odstoji pola sata.
U drugu posudu stavite sir, začinite s paprom i soli, dobro izmiješajte sastojke.
Kada je nadjev gotov, izvadite tijesto iz folije, razvaljajte na brašnu i režite pravokutne kalupe.
Na jedan dio tijesta stavite umak i prekrijte s drugim dijelom tijesta. Stisnite s vilicom.
Na maslinovom ulju pržite luk i dodajte maslac. Zatim češnjak i pirjajte dalje.
Kda povrće omekša umiješajte koncentrat rajčice, dodajte sjeckanu rajčicu, origano i malo šećera. Na kraju dodajte sušenu rajčicu i dodajte u lonac s rajčicom. Sve kuhajte i na kraju dodajte balzamičnu kremu. Podlijevajte s vodom i kuhajte.
Nakon pola sata u slanoj vodi kuhajte raviole. Dovolno je 5 minuta i ravioli su kuhani.
Ravioli s umakom od sušenih rajčica su gotovi i spremni za posluživanje.