Jelo bez mesa /

Ravioli s umakom od sušenih rajčica

Image

Ravioli se mogu pripremiti na različite načine, s različitim umacima. Donosimo vam recept za jelo ravioli s umakom od sušenih rajčica.

28.7.2021.
14:31
VOYO logo

Ravioli s umakom od sušenih rajčica jedan je do načina pripreme umaka za raviole. Ovo jelo je vrlo ukusno, jednostavno i brzo za pripremu.

Ravioli s umakom od sušenih rajčica sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg raviola
  • glavica luka
  • 6 češnja češnjaka
  • 35 dkg mini rajčica
  • 8 dkg sušenih rajčica
  • žličica šećera
  • 12 dkg maslaca
  • 2 žlice sušenog origana
  • 10 listova bosiljka
  • 70 dkg rajčice
  • 0,3 dcl balzamične kreme
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Ravioli s umakom od sušenih rajčica priprema:

Stavite u blender ili multipraktik jaje, maslinovo ulje i sol. Miksajte dok ne nastane tijesto. Nakon toga dodajte jedno po jedno jaje. Kada je tijesto gotovo mijesite ga još destak minuta. Mora biti čvrsto i elastično. Zamotajte ga u prozirnu foliju i neka odstoji pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu posudu stavite sir, začinite s paprom i soli, dobro izmiješajte sastojke.

Kada je nadjev gotov, izvadite tijesto iz folije, razvaljajte na brašnu i režite pravokutne kalupe.

Na jedan dio tijesta stavite umak i prekrijte s drugim dijelom tijesta. Stisnite s vilicom.

Na maslinovom ulju pržite luk i dodajte maslac. Zatim češnjak i pirjajte dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kda povrće omekša umiješajte koncentrat rajčice, dodajte sjeckanu rajčicu, origano i malo šećera. Na kraju dodajte sušenu rajčicu i dodajte u lonac s rajčicom. Sve kuhajte i na kraju dodajte balzamičnu kremu. Podlijevajte s vodom i kuhajte.

Nakon pola sata u slanoj vodi kuhajte raviole. Dovolno je 5 minuta i ravioli su kuhani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravioli s umakom od sušenih rajčica su gotovi i spremni za posluživanje.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo