Rajčice punjene tunom, maslinama i kaparima predjelo je koje je gotovo za pola sata, ukusno je i vrlo jednostavno za pripremu.
Tuna, maslina i kapari savršena je kombinacija, a s rajčicama čine savršeno jelo.
Rajčice punjene tunom, maslinama i kaparima sastojci:
- 4 rajčice
- 12 dkg tune iz konzerve
- glavica luka
- limun
- 2 kisela krastavca
- žlica nasjeckanog peršina
- 6 crnih maslina
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Rajčice punjene tunom, maslinama i kaparima priprema:
Iscjedite limun i dodajte maslinovo ulje, malo soli i mljeveni papar. Napravite dresing.
Luk narežite na komadiće i dodajte u dresing, krastave narežite na sitne kocke i dodajte, te kapare, perišin, masline. Na kraju dodajte tunu.
Sve dobro izmiješajte i stavite u hladnjak neka se ohladi.
Za to vrijeme pripremite rajčice za punjenje tako da im izdubite sredinu i nadjenete sa smjesom koja se ohladila.
Rajčice punjene tunom, maslinama i kaparima su gotove i spremne za posluživane. Možete ih pospiati s malo svježeg peršina prije posluživanja.