Ovaj recept za salatu od rajčice je savršena ljetna salata. Svježe rajčice iz vrta savršeno se slažu s crvenim lukom i začinskim biljem i jednostavno su uređene kako bi stvorile jelo prepuno svježeg okusa.
Ova ukusna kombinacija savršen je ručak ili odličan prilog uz vaš omiljeni recept za jednostavan ručak.
Rajčica na salatu sastojci:
- 2 pola litre rajčica prepolovljenih ili 3 šalice nasjeckanih rajčica
- 30 g crvenog luka narezanog na tanke ploške
- 1 žlica svježeg bilja bosiljak, origano, kopar, peršin
Rajčica na salatu dresing:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica crvenog vinskog octa
- sol i papar po ukusu
- 100 g mozzarelle narezane na ploške ili kockice, po želji
Kako se priprema rajčicu na salatu?
U plitku zdjelu stavite rajčice, crveni luk i mozzarelu. Prelijte maslinovim uljem i crnim vinskim octom. Promiješajte da se sjedini. Začinite solju, paprom i svježim začinskim biljem po ukusu.
Velike rajčice možete narezati na komade veličine zalogaja. Nemojte uklanjati sokove ili sjemenke. Ovu salatu najbolje je poslužiti na sobnoj temperaturi, ali po želji se može i ohladiti. Čuvajte ostatke salate od rajčice u hermetički zatvorenoj posudi do 1-2 dana. Promiješajte salatu od rajčice prije ponovnog posluživanja.