Quiche s krumpirom i topljenim sirom jednostavno je za pripremu, a priprema traje nešto više od sat vremena. Ovo jelo je dosta kalorično i možete ga poslužiti kao glavno jelo. Quiche s krumpirom i topljenim sirom idealan je odabir i za pripremu ako vam dolaze gosti ili imate zabavu.
Quiche s krumpirom i topljenim sirom sastojci:
- 40 dkg krumpira
- 25 dkg prhkog tijesta
- 1,5 dcl vrhnaj za kuhanje
- 25 dkg topivog sira
- glavica ljubičastog luka
- grančica ružmarina
- jaje
Quiche s krumpirom i topljenim sirom priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, kada je kuhan očistite ga i narežite na ploške.
U lim za pečenje stavite papir na koji razvucite svježe prhko tijsto. Dno tjesta izbodite vilicom i na njega posložite krumpir, prelijte s vrhnjema za kuhanje i listićima topljenog sira. Savijte rubove tijesta prema unutra i po siru posložite kolutove luka, Pospijte s ružmarinom i premažite rubove tijesta sa žumanjkom.
Quiche stavite na 190 stupnjeva na 20 minuta u pećnicu.
Quiche s krumpirom i topljenim sirom je nakon 20 minuta gotov i spreman topli za posluživanje.