Glavno jelo /

Puretina u umaku od vrhnja i senfa

Image

Napravite umak od vrhnja i senfa i poslužite ga s purećim bacima. Donosimo vam recept za pripremu jela puretina u umaku od vrhnja i senfa.

28.7.2021.
12:13
VOYO logo

Puretina u umaku od vrhnja i senfa jedan je od zahtjevnijih načina pripreme purećeg batka. Ovo glavno jelo idealno je za sve prigode. Iako za ovo jelo treba puno vremena, priprema je nešto zahtjevnija, trud se na kraju isplati jer dobit ćete ukusno jelo, a puninu ukusu dat će umak od vrhnja i senfa.

Puretina u umaku od vrhnja i senfa sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg senfa
  • 2.5 kg purećih bataka
  • 2 žlice meda
  • pola žličice soli
  • pola žličice sjemenka kima
  • žličica suhog kopra
  • pola žličice sušene majčine dušice
  • prstohvat papra
  • 2,5 dcl slatkog vrhnja
  • žlica glatkog brašna

Puretina u umaku od vrhnja i senfa priprema:

U posudi izmiješajte senf, med, sol, vodu, kopar, majčinu dušicu, kim i papar. Izmiješajte i stavite na to puretinu. Dodajte još soli i papra prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zajedno kuhajte na jakoj vatri oko 5 do 6 sati.

Pureće batke nakon kuhanja stavite na toplo, a voda u kojoj se kuhala puretina neka ostane.

U drugoj posudi umutite kiselo vrhnje i brašno te u tu smjesu dodajte pola litre tekućine u kojoj se kuhala puretina.

Kuhajte na laganoj temperaturi i neprestalno miješajte kako se ne bi napravile grudice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je umak kuhan začinite ga sa soli i paprom prema želji. Puretina u umaku od vrhnja i senfa je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo