KOMBINACIJA ZA POLIZATI PRSTE /

Pureći savitak sa zelenim šparogama i divljom rižom

Image
Foto: RTL

Pureća prsa narežemo na centimetar debele odreske, svaki po 160g.

20.8.2013.
9:00
RTL
VOYO logo

Pureći savitak sa zelenim šparogama i divljom rižom

Odstranimo meso na toplo i u tavici sortiramo sitno kosani poriluk oko pet minuta da uvene i podlijemo vodom i suhim martinijemSASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. 160g purećih prsa
  2. 1/2 vez svježeg bosiljka
  3. 20g pinjola
  4. 5cl maslinovog ulja
  5. 20g oštrog brašna
  6. 30g poriluka (bijeli dio)
  7. 3cl bijelog martinija
  8. 120g zelenih šparoga
  9. 50g divlje riže
  10. 30g maslaca
  11. 20g soli
  12. 2g papar mix zrno
  13. 15g cherry rajčica
  14. vlasac cvijet 1kom
  15. bosiljak list svježi 1kom

PRIPREMA:

Pureća prsa narežemo na centimetar debele odreske, svaki po 160g. Preko odreska stavimo vrećicu i batom polupamo svaki odrezak posebno. Žilice odstranimo s nožem, premažemo s «pestom» , posolimo i posipamo paprom; zarolamo odreske kao savijaču i probodemo s čačkalicom s svake strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema pesta: u posudu stavimo maslinovo ulje, svježe oprane listove bosiljka i pinjole koje možemo kupiti u dućanima koje prodaju začine i mirodije. Sve sastojke miksamo u grubo s štapnim mikserom. Umjesto pinjola možemo u zamjenu poslužiti suhe bademe.

U tavici zagrijemo mas. ulje i popečemo savitke koje smo prethodno uvaljali u brašno sa svih strana do zlatne boje. Odstranimo meso na toplo i u tavici sortiramo sitno kosani poriluk oko pet minuta da uvene i podlijemo vodom i suhim martinijem. Kad zakipi vratimo savitke natrag u tavu i pirjamo oko 15minuta na laganoj vatri.

U međuvremenu u slanoj kipućoj vodi blanširamo oko minute oguljene šparoge .Pohranimo ih na toplo i u toj istoj vodi kuhamo rižu koja se kuha oko dvadeset minuta.

Savitke izvadimo iz umaka koji dalje reducira., izvadimo iz njih čačkalice te ih narežemo na oko dva cm debljine u koso. Umak miksamo štapnim mikserom te ga odmah vrućeg podlijemo na tanjur i stavimo ga na savitak od kojeg smo dobili četiri komada. Kuhanu rižu koju smo oprali hladnom vodom sortiramo na maslacu i posolimo. S žlicom stavimo na tanjur rižu i pored nje šparoge koje smo također pripremili na isti način kao rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekoriramo sa cherry rajčicom koju smo prerezali na križ na vrhu i umetnemo list bosiljka. Cvijet vlasca zdrobimo u ruci i posipamo po šparogama.

Serviramo vruće.
Uz to možemo poslužiti srca puterice s mas uljem i sokom limuna.
Poslužimo rashlađeni polusuhi sauvignion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo