Ovaj pureći file pečen u pećnici jednostavan je za napraviti, odličan je za večeru, ostatke i sendviče. Prilagođen je prema cijeloj obitelji i malo je vjerojatno da se nekome neće svidjeti. Isprobajte ovaj recept za pureći file u pećnici još danas.
Pureći file u pećnici sastojci:
- 30 ml maslaca, omekšalog
- 1 režanj češnjaka, samljeven
- 1 žličica paprike
- 1 žličica talijanskog načina
- pola čajne žličice češnjaka
- sol i mljeveni crni papar po ukusu
- pureća prsa s kožom
- 1 žlica maslaca
Kako se priprema pureći file u pećnici?
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte 1/4 šalice maslaca, češnjak, papriku, talijanski začin, začin od češnjaka i začinskog bilja, sol i crni papar u zdjeli. Stavite pureća prsa s kožom prema gore u posudu za pečenje. Olabavite kožu prstima i premažite polovicom smjese maslaca pureća prsa i ispod kože. Sačuvajte preostalu smjesu maslaca. Pureća prsa labavo namažite aluminijskom folijom.
Pecite pureći file u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat, premažite pureća prsa preostalom mješavinom maslaca. Vratite u pećnicu i pecite dok se sok ne izbistri, još oko 30 minuta. Ostavite pureći file da odstoji 10 do 15 minuta prije posluživanja.