Kuharica /

Kako pripremiti sočni i ukusan pureći file u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Pureći file od purećih prsa rjeđe je korištena opcija za večeru, ali ovo nemasno meso nije samo za blagdane. Evo kako se priprema pureći file u pećnici.

15.12.2022.
14:18
Pixabay
VOYO logo

Ovaj pureći file pečen u pećnici jednostavan je za napraviti, odličan je za večeru, ostatke i sendviče. Prilagođen je prema cijeloj obitelji i malo je vjerojatno da se nekome neće svidjeti. Isprobajte ovaj recept za pureći file u pećnici još danas.

Pureći file u pećnici sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 ml maslaca, omekšalog
  • 1 režanj češnjaka, samljeven
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica talijanskog načina
  • pola čajne žličice češnjaka
  • sol i mljeveni crni papar po ukusu
  • pureća prsa s kožom
  • 1 žlica maslaca

Kako se priprema pureći file u pećnici?

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte 1/4 šalice maslaca, češnjak, papriku, talijanski začin, začin od češnjaka i začinskog bilja, sol i crni papar u zdjeli. Stavite pureća prsa s kožom prema gore u posudu za pečenje. Olabavite kožu prstima i premažite polovicom smjese maslaca pureća prsa i ispod kože. Sačuvajte preostalu smjesu maslaca. Pureća prsa labavo namažite aluminijskom folijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite pureći file u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat, premažite pureća prsa preostalom mješavinom maslaca. Vratite u pećnicu i pecite dok se sok ne izbistri, još oko 30 minuta. Ostavite pureći file da odstoji 10 do 15 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gola privlacnost
NOVA SEZONA
VOYO logo