Ne morate se brinuti oko kuhanja cijele pečene purice jer ovaj se recept može vrlo lako povećati. Ovi jednostavni pečeni pureći batak hrskav je izvana i sočan iznutra, savršen za ideju za malu blagdansku večeru ili impresivno predjelo za posluživanje u bilo koje doba godine. Pogledajte kako se priprema pureći batak iz pećnice.
Pureći batak iz pećnice priprema:
- 3 stabljike celera narezane na trećine
- 3 pureća batka
- 6 žlica maslaca
- soli po ukusu
- vode ili po potrebi
Pureći batak iz pećnice priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Pureće batke operite i osušite. Stavite pureće batke uspravno. Pritisnite nož prema dolje u duboko tkivo, stvarajući 2 ili 3 dugačka džepa. U svaki otvor utisnite komadić celera. Skinite kožu, namažite maslacem i malo posolite. Vratite kožu na mjesto, utrljajte s još maslaca i lagano posolite. Položite pureće batke u posudu za pečenje.
Pecite nepokriveno 1 1/2 do 2 sata, dok batci ne porumene i dok unutarnja temperatura ne bude 80 stupnjeva C kada se mjeri termometrom za meso. Tijekom pečenja purećeg batka u pećnici po potrebi dodajte još vode i povremeno podlijte sokom ili maslacem.