MOŽE SE POSLUŽITI UZ RIŽU /

Pureća prsa s portugalskim umakom

Image
Foto: RTL

Rajčice ofurite vrućom vodom, ogulite i očistite od sjemenki pa ih narežite na kockice.

6.6.2013.
18:00
RTL
VOYO logo

Pureća prsa s portugalskim umakom

Pureće meso narežite na ploške i poslužite s umakomSASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. 600 g purećih prsa
  2. malo soli
  3. svježe mljeveni papar
  4. nešto sjeckane kadulje i bosiljka
  5. 1 žlica oštrog senfa
  6. 2 žlice ulja

SASTOJCI UMAK:

  1. 1 žlica ulja
  2. 1 manja glavica luka
  3. 1,25 dl bijelog vina
  4. 1 češanja češnjaka
  5. 500 g rajčica
  6. sol i papar
  7. 1 žlica sjeckanog peršina

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pureća prsa očistite od kože I žilica. Sjeckanu kadulju I bosiljak pomiješajte sa senfom, solju, paprom i uljem pa tom smjesom premažite meso. Pokriveno neka odstoji 1 sat. Rajčice ofurite vrućom vodom, ogulite i očistite od sjemenki pa ih narežite na kockice. Oguljeni luk narežite narežite na kockice, a češnjak zgnječite. U tavi na zagrijanome ulju staklasto popržite luk. Dolijte bijelo vino, dodajte češnjak i zakuhajte. Neka kuha se umak ne reducira na polovicu, zatim odmaknite od vatre.

U drugoj tavi, na 2 žlice dobro ugrijanog ulja, popržite pureća prsa sa svake strane oko 10 do 12 minuta (meso treba izgledati kao pečeni odrezak). Meso izvadite i još 10 minuta pecite u pećnici ugrijanoj na 200° C. Potom ga odložite na toplo. U sok preostao nakon pečenja mesa dodajte umak od luka, zatim i kockice rajčice. Umak zakuhajte, začinite solju i paprom te dodajte sjeckani peršin. Pureće meso narežite na ploške i poslužite s umakom. Uz ovo jelo prijat će i pirjana riža.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo