Pureća prsa s gljivama jednostavno i brzo jelo koje poslužite kao glavno jelo. Pureća prsa mogu se pripremati na različite načine, a kombinacija gljiva i purećih prsa dat će savršeno jelo.
Pureća prsa s gljivama sastojci:
- pola kilograma purećih prsa
- 5 shiitake gljive
- 2 češnja češnjaka
- 10 dkg šampinjona
- četvrtina žličice đumbira
- 3 mlada luka
- žličica sezamovog ulja
- 1 dcl kokošjeg temeljca
- žličcia aru praha
- pola žličice čili papričice
- 0,5 dcl suhog sherryja
- žlica sojinog umaka
- ulje
- sol
- papar
Pureća prsa s gljivama priprema:
Na ulju pržite pureći file koji ste narezali na trakice. Dobro ga ispržite sa svih strana.
Nakon prženja na toj masnoći dodajte ulje sezama, šampinjone i mladi luk narezan na trake, ljutu čili papriku i shitake gljive. Sve pržite oko minute.
Dodajte češnjak i umbir, te ulijte bijelo vino. Zatim slijedi sojin umak i stalno miješajte te dodjate povrtni temeljac i aru prah.
Kada nastane umak vratite na tavu meso. Pureća prsa s gljivama su gotova i spremna za posluživanje uz prilog prema izboru.