DOMAĆE JE DOMAĆE /

Srpski zet iz Italije podijelio recept za tjesteninu: Brzo i jednostavno!

Image
Foto: TikTok

Talijan je na TikToku otkrio recept za domaću tjesteninu

5.5.2024.
22:07
TikTok
VOYO logo

Talijanski TikToker se oženio u Beogradu, gdje sada i živi. Nedavno je usporedio cijene talijanskih namirnica u Srbiji i Italiji. U Italiji su proizvodi jeftiniji nego u Srbiji, a nedavno je na TikToku podijelio recept za domaću tjesteninu.

"Nakon objave videa u kojima sam usporedio cijene tjestenine u Beogradu i Batipagliji, mnogi su me pitali za recept kako napraviti domaću tjesteninu", započeo je.

"Poslije eksperimentiranja s različitim proizvodima koji se mogu naći u gotovo svakoj trgovini, konačno sam našao idealne sastojke za tjesteninu kao onu koju prave moji roditelji", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za tjesteninu

"1kg brašna (800g oštrog , 200g glatkog)
4 jaja
Prstohvat soli
50ml vode (ako treba još, dodajte polako. Tijesto ne treba biti mekano!)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesiti dok tijesto ne bude sasvim glatko. Potom ga prekriti i ostaviti 30 minuta da odmori.

Image
velike razlike /

Srpski zet iz Italije usporedio cijene: Ulje i tjestenina apsurdno skuplji, pivo iznenađuje

Image
velike razlike /

Srpski zet iz Italije usporedio cijene: Ulje i tjestenina apsurdno skuplji, pivo iznenađuje

Punjenje za raviole:

700g rikote (nismo je našli, tako da smo pomiješali Srijemski sir (Maxi 200g) i Sitan sir (Moja Kravica 500g). Kada pronađemo neko bolje rešenje, javljam!
2 žlice šećera
Svjež peršin
1 jaje

Razvući tjesteninu (na mašini idemo do 4 za raviole, a za taljatele do 5).

Image
Foto: Shutterstock

Tjesteninu ne bi trebalo isprati nakon kuhanja, jer ćete tako s nje maknuti škrob, pa onda neće upiti umak.

Od ove količine napravimo oko 60 raviola, i oko 300g taljatela. Tako da ih možete zamrznuti i čuvati za već neki ručak ili večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče kuhanja, u duboki lonac ulijte vodu, pa kada proključa dodajte sol. Zatim ubacite raviole (ili taljatele). Tjestenina je skuhana za svega nekoliko minuta, odnosno kada ispliva na površinu", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tjestenina, sirevi, zubne paste pa i vino - pojeftinjuju! Košaricu ćemo plaćati kao prije uvođenja eura?

ksw 104
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike