Talijanski TikToker se oženio u Beogradu, gdje sada i živi. Nedavno je usporedio cijene talijanskih namirnica u Srbiji i Italiji. U Italiji su proizvodi jeftiniji nego u Srbiji, a nedavno je na TikToku podijelio recept za domaću tjesteninu.
"Nakon objave videa u kojima sam usporedio cijene tjestenine u Beogradu i Batipagliji, mnogi su me pitali za recept kako napraviti domaću tjesteninu", započeo je.
"Poslije eksperimentiranja s različitim proizvodima koji se mogu naći u gotovo svakoj trgovini, konačno sam našao idealne sastojke za tjesteninu kao onu koju prave moji roditelji", dodao je.
Recept za tjesteninu
"1kg brašna (800g oštrog , 200g glatkog)
4 jaja
Prstohvat soli
50ml vode (ako treba još, dodajte polako. Tijesto ne treba biti mekano!)
Mjesiti dok tijesto ne bude sasvim glatko. Potom ga prekriti i ostaviti 30 minuta da odmori.
Punjenje za raviole:
700g rikote (nismo je našli, tako da smo pomiješali Srijemski sir (Maxi 200g) i Sitan sir (Moja Kravica 500g). Kada pronađemo neko bolje rešenje, javljam!
2 žlice šećera
Svjež peršin
1 jaje
Razvući tjesteninu (na mašini idemo do 4 za raviole, a za taljatele do 5).
Tjesteninu ne bi trebalo isprati nakon kuhanja, jer ćete tako s nje maknuti škrob, pa onda neće upiti umak.
Od ove količine napravimo oko 60 raviola, i oko 300g taljatela. Tako da ih možete zamrznuti i čuvati za već neki ručak ili večeru.
Što se tiče kuhanja, u duboki lonac ulijte vodu, pa kada proključa dodajte sol. Zatim ubacite raviole (ili taljatele). Tjestenina je skuhana za svega nekoliko minuta, odnosno kada ispliva na površinu", napisao je.
POGLEDAJTE VIDEO: Tjestenina, sirevi, zubne paste pa i vino - pojeftinjuju! Košaricu ćemo plaćati kao prije uvođenja eura?