Predjelo ili međuobrok /

Punjeni zapečeni kruh - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada probali punjeni zapečeni kruh? Punjeni zapečeni kruh možete poslužiti kao predjelo ili međuobrok.

25.3.2022.
16:41
Pixabay
VOYO logo

Punjeni zapečeni kruh s govedinom je prava poslastica koju ne smijete propustiti. Donosimo recept za pripremu punjenog zapečenog kruha.

Sastojci za punjeni zapečeni kruh:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • francuski kruh
  • 1/2 kg mljevene govedine
  • 2 žlice sitno nasjeckanog luka
  • 1/2 šalice nasjeckanog celera
  • žličica mljevenog češnjaka
  • krem ​​juhe od gljiva
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žličice balzamičnog octa
  • sol i papar po ukusu
  • 1 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira

Upute za pripremu punjenog zapečenog kruha:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prerežite francuski kruh na pola, po dužini, tako da imate dva jednaka komada. U sredini svakog komada izvadite kruh. Stavite kruh u veliku zdjelu i narežite na male komade. Stavite dvije polovice francuskog kruha na veliki lim za pečenje. Stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapržite mljevenu junetinu i luk u velikoj tavi, na srednje jakoj vatri. Ocijedite svu masnoću. Dodajte celer i češnjak u tavu. Kuhajte nekoliko minuta dok celer ne omekša. Zatim dodajte juhu, mlijeko i balzamični ocat. Začinite solju i paprom. Promiješajte i kuhajte smjesu dok se ne zagrije, još nekih 5 minuta.

Dodajte smjesu od govedine u kruh u velikoj zdjeli. Promiješajte da se sjedini. Ulijte smjesu u sredinu jedne polovice francuskog kruha. Ravnomjerno rasporedite. Prelijte smjesu naribanim sirom. Prelijte drugom polovicom kruha.

Pecite 10 do 15 minuta, ili dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 5 minuta prije rezanja i posluživanja. Punjeni zapečeni kruh je gotov! Uživajte u punjenom zapečenom kruhu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo