Punjeni zapečeni kruh s govedinom je prava poslastica koju ne smijete propustiti. Donosimo recept za pripremu punjenog zapečenog kruha.
Sastojci za punjeni zapečeni kruh:
- francuski kruh
- 1/2 kg mljevene govedine
- 2 žlice sitno nasjeckanog luka
- 1/2 šalice nasjeckanog celera
- žličica mljevenog češnjaka
- krem juhe od gljiva
- 2 žlice mlijeka
- 2 žličice balzamičnog octa
- sol i papar po ukusu
- 1 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
Upute za pripremu punjenog zapečenog kruha:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prerežite francuski kruh na pola, po dužini, tako da imate dva jednaka komada. U sredini svakog komada izvadite kruh. Stavite kruh u veliku zdjelu i narežite na male komade. Stavite dvije polovice francuskog kruha na veliki lim za pečenje. Stavite na stranu.
Zapržite mljevenu junetinu i luk u velikoj tavi, na srednje jakoj vatri. Ocijedite svu masnoću. Dodajte celer i češnjak u tavu. Kuhajte nekoliko minuta dok celer ne omekša. Zatim dodajte juhu, mlijeko i balzamični ocat. Začinite solju i paprom. Promiješajte i kuhajte smjesu dok se ne zagrije, još nekih 5 minuta.
Dodajte smjesu od govedine u kruh u velikoj zdjeli. Promiješajte da se sjedini. Ulijte smjesu u sredinu jedne polovice francuskog kruha. Ravnomjerno rasporedite. Prelijte smjesu naribanim sirom. Prelijte drugom polovicom kruha.
Pecite 10 do 15 minuta, ili dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 5 minuta prije rezanja i posluživanja. Punjeni zapečeni kruh je gotov! Uživajte u punjenom zapečenom kruhu!